Zondag 23 juni is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt: Aniek Hornesch. Onder grote belangstelling werd de stralende nieuwe Augstkoningin aan het Bergse publiek voorgesteld.

Augstkoningin Aniek Hornesch

Augstkoningin Aniek HorneschAniek Hornesch neemt het Augstkroontje over van Oogstkoningin 2018 Naomi Omani. Aniek is geboren op Oogstdankfeestzondag in 1997 en is 21 jaar. Nadat Aniek haar verzorgende IG diploma behaalde, wilde ze graag verder leren en hoopt ze over een half jaar haar opleiding af te ronden tot verpleegkundige. Ze werkt bij Vivantes Ouderenzorg locatie Urmonderhof in Urmond.

Muziek is haar grootste hobby. Ze speelt bij het slagwerk van Harmonie st. Joseph van Berg aan de Maas en bij het slagwerk-ensemble van de Philharmonie in Sittard.

Voor Aniek is dit het een droom die eindelijk uit is gekomen: “Al vele jaren kijk ik uit naar het moment dat ik de Augstkroon mag dragen en het visitekaartje mag zijn voor het Augst Cultuurfestival. Nu mag ik eindelijk met veel enthousiasme aan deze bijzondere en speciale taak beginnen. Ik heb veel zin in het komende Augst-jaar en hoop iedereen te mogen verwelkomen tijdens het feestweekend in Berg aan de Maas.”

Gratis toegang voor Augst Culturele Parade

Augst 2019Het Augst Cultuurfestival vindt plaats van vrijdag 16 t/m maandag 19 augustus. Het cultuurfestival heeft dit jaar als centraal thema Vrijheid. Op vrijdag en zaterdag vinden als vanouds de seniorenmiddag Berg Broesj, het muziekprogramma in het feestpaviljoen, de kindermiddag, dialectmis en het straattheater

plaats. Op zondag wordt de dorpskern feestelijk versierd en passend aangekleed naar het thema ‘Vrijheid’. Het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival is op zondagmiddag, met de Augst Parade en een verrassend muziek- en cultuurprogramma in de dorpskern. De toegang voor de Culturele parade op zondag is gratis. Na afloop van de Augst Parade vormen de paradewagens op het Ireneplein en Beatrixplein het decor voor toneel, dans en muziek.

Voor meer info klik HIER.

Foto´s: Photo4fun/ Rachelle Philippen