Persbericht Rijkswaterstaat

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Reconstructie Brug Berg van start
Brug afgesloten tot medio 2017

 

Rijkswaterstaat start 30 mei met de realisatie van de twee fietspaden en het versterken en renoveren van Brug Berg over het Julianakanaal in Berg aan de Maas (gemeente Stein). De werkzaamheden duren ruim een jaar. Tijdens de werkzaamheden is de brug volledig afgesloten. Na de reconstructie kan de brug weer gebruikt worden door al het verkeer. Met het realiseren van de twee fietspaden wordt de verkeersveiligheid verbeterd voor fietsers en voetgangers.

Afsluiting

Brug Berg wordt tijdens de reconstructie volledig afgesloten voor al het verkeer van 30 mei 2016 tot medio 2017. De afsluiting is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen. Al vrij snel na de afsluiting zal de hele betonvloer van de brug weggebroken worden. Het is dan onmogelijk om de brug te gebruiken. Ook wordt de brug omhoog gevijzeld (het brugdek verspringt dan ten opzichte van de weg).

 

Omleidingsroutes

Al het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de andere bruggen over het Julianakanaal. Omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven. Hulpdiensten zijn geïnformeerd over de omleidingsroutes. De scheepvaart zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

 

Overlast

Rijkswaterstaat streeft ernaar om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Zo wordt de brug tijdens de werkzaamheden ‘ingepakt’ om te voorkomen dat stof vrijkomt. Ook de productie van geluid en trillingen wordt zoveel mogelijk beperkt. Toch kan er overlast worden ervaren bij het verwijderen van het betondek of het stralen van het staal. Om deze reden probeert Rijkswaterstaat de duur hiervan zo veel mogelijk te verkorten. De omgeving wordt via de nieuwbrief van de gemeente Stein geïnformeerd over de werkzaamheden.

 

Alternatief vervoer

Door de reconstructie van Brug Berg ondervinden de inwoners van Berg aan de Maas hinder omdat de brug over het Julianakanaal langdurig afgesloten is. De dichtstbijzijnde bruggen, zowel ten noorden als ten zuiden van Brug Berg, liggen op zo’n 1,5 km afstand. Voor inwoners die afhankelijk zijn van openbaar vervoer wordt een gratis dorpsbus ingezet. Deze brengt dorpsbewoners naar de dichtstbijzijnde halte die aansluit op een reguliere buslijn. Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeente Stein, Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, stichting Dorpsdagvoorziening Meers, Veolia en stichting Limburg Elektrisch.

 

Meer informatie
Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).